Trečiadienis, 17 rugsėjo, 2025

Naujausi

Visos karamelės gaminimo gudrybės: pagrindinė paslaptis slypi induose

Tortai ir keksiukai su karameliniu įdaru yra nepaprastai skanūs, bet ne mažiau sudėtingai paruošiami desertai.

Vis dėlto, žinodami karamelės gaminimo proceso subtilybes, galite visa tai supaprastinti.

  1. Indai

Pirmoji ir, ko gero, svarbiausia paslaptis – karamelei virti naudojami indai. Kad turinys nepriliptų ir tolygiai išvirtų, turėtumėte naudoti indus su storu dugnu ir sienelėmis.

  1. Sirupas

Daugelis šeimininkių daro klaidą jau ruošdamos būsimos karamelės pagrindą – sirupą. Norint pagaminti sirupą, reikia sumaišyti cukrų ir vandenį, ir padėti ant viryklės. Atminkite: nereikia maišyti sirupo, kol jis užvirs, kad karamelėje neliktų cukraus gumulėlių.

  1. Kremas

Kai sirupas bus paruoštas, reikia įmaišyti grietinėlę. Karamelei tinka riebi grietinėlė, tačiau ji turi būti karšta, nes kitu atveju karamelę gali sutraukti.

  1. Sviestas

Rinkdamiesi karamelės ingredientus, pirkite tik geros kokybės produktus: jei saldus mišinys susisluoksniavo į dvi dalis, tai reiškia, kad naudotas sviestas buvo pagamintas iš augalinių riebalų.

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Zodiako ženklai, kuriuos rugsėjį ir spalį palies Veneros įtaka

Artėjant rugsėjui, Venera įeis į naują Zodiako ženklą, kas turės įtakos net aštuoniems Zodiako ženklams. Keturių jų laukia džiugūs įvykiai, o kiti keturi turėtų...

Tinkama kūno padėtis kraujospūdžio matavimui: kaip gauti tiksliausius rezultatus

Tikriausiai retai susimąstome apie savo kūno padėtį, kai matuojame kraujospūdį. Tačiau naujausi tyrimai rodo, kad būtent kūno laikysena gali lemti matavimo tikslumą. Netinkama kūno...

---