Šeštadienis, 19 liepos, 2025

Naujausi

Kas ir kodėl neturėtų valgyti petražolių?

Petražolės yra populiari prieskoninė žolelė, kurią daugelis žmonių gausiai naudoja gamindami maistą. Jos dažnai dedamos į sriubas, mėsos patiekalus ir salotas.

Be malonaus skonio ir aromato šie žalumynai suteikia daug naudingų organizmui elementų. Petražolės turi vitaminų A, B, C, E ir K bei mineralų, kurie padeda organizmui tinkamai funkcionuoti. Petražoles taip pat galite be jokios baimės įtraukti į savo maisto racioną, nes jos taip pat turi mažai kalorijų.

Tačiau taipogi svarbu nepamiršti, kad ne visi žmonės gali įtraukti tokius žalumynus į savo mitybos racioną. Reikėtų nepamiršti galimų kontraindikacijų.

Apie tai pranešė portalas „InoSMI“.

Pirmiausia tokių žalumynų turėtų atsisakyti nėščios moterys. Mat petražolių sudėtyje esantis aliejus turi dirginantį poveikį gimdos sienelėms, o tai gali sukelti kraujavimą.

Taip pat reikėtų vengti valgyti petražoles, jei turite problemų su inkstais arba jei kraujyje yra kalio perteklius.

Žmonės, sergantys tromboze, taip pat turėtų atsisakyti petražolių savo racione, nes jose gausu vitamino U, kuris silpnina kai kurių vaistų poveikį.

Natūralu, kad petražolių neturėtų valgyti žmonės, kurie yra joms alergiški.

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

---