Kiaušiniai yra sveikas produktas, kuriame gausu baltymų ir kitų svarbių maistinių medžiagų. Pavyzdžiui, vitaminų B12, D, A ir omega-3 riebalų rūgščių.
Be to, juos galima greitai ir lengvai paruošti. Kiaušinius galima virti, kepti, gaminti omletus arba dėti į įvairius patiekalus.
Anksčiau daugelis žmonių atsargiai žiūrėjo į šį produktą, nes buvo manoma, kad juose yra per daug cholesterolio. Tačiau šiuo metu manoma, kad jo įtaka cholesterolio kiekiui kraujyje yra nedidelė.
Apie tai specialiai „Medic Forum“ papasakojo mitybos specialistas Igoris Strokovas.
Gydytojas taip pat atkreipė dėmesį į tai, kad kiaušinių įvedimas į mitybą padeda kovoti su persivalgymu ir antsvoriu.
Šiame produkte yra liuteino ir zeaksantino, kurie naudingi akims.
Reikia nepamiršti saikingo vartojimo. Niekada nereikėtų valgyti daugiau nei trijų kiaušinių per dieną. Tačiau saikingai juos vartoti yra sveika.