Pirmadienis, 12 gegužės, 2025

Naujausi

Kodėl patyrę virėjai į tešlą pila mineralinio vandens?

Ruošiant tešlą dažniausiai naudojamas paprastas vanduo, tačiau profesionalūs kulinarai ir gudrios namų šeimininkės kartais į tešlą įpila mineralinio vandens.

Mineralinis vanduo gali būti naudojamas ir kaip pagrindinis tešloje naudojamas skystis, ir kaip papildomas ingredientas: bet kuriuo atveju mineralinis vanduo gali pagerinti tešlos kokybę.

Jei į tešlą įpilsite mineralinio vandens, ji taps labai elastinga.

Kaip tinkamai naudoti mineralinį vandenį?

Ruošiant tešlą mineralinį vandenį galima naudoti dviem būdais:

  • Pirmiausia mineralinį vandenį reikia pasūdyti, įberti šiek tiek cukraus, sudėti sviestą ir suberti miltus.
  • Taip pat galima į beveik paruoštą tešlą įpilti pusę stiklinės mineralinio vandens.

Kodėl verta naudoti mineralinį vandenį?

Mineralinis vanduo miltinę tešlą pavers kur kas elastingesne, joje neatsiras oro tarpelių. Miltiniai gaminiai bus labai minkšti ir švelnūs.

Net ir praėjus parai iškepti gaminiai vis dar bus švieži ir puikaus skonio!

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Nedarykite to prieš miegą, jei norite turėti gražius ir prižiūrėtus plaukus

Daugelis svajoja pabusti su gražiais ir sveikai atrodančiais plaukais, net neįtardami, kad vakaro įpročiai gali tam trukdyti. Kai kurie veiksmai prieš miegą gali rimtai...

Tradiciniai šaltibarščiai: rožinė vasaros gaiva

Kai saulė kaitina vis stipriau, o noras valgyti sunkius patiekalus blėsta, pats laikas prisiminti vieną populiariausių ir gaiviausių lietuviškų sriubų – šaltibarščius. Šaltibarščiai visada...
---