Kokią duoną geriau pirkti: nepjaustytą ar supjaustytą riekelėmis?

Redaktorė Rasa
2 min. skaitymo

Ne taip seniai žmonės diena iš dienos dirbo augindami kviečius ir kepdami iš jų duoną. „Duona yra visų produktų karalienė“, – sakydavo jie. Šiandien duona jau pasaulio nebestebina. Daugelyje parduotuvių ant prekystalio rasite įvairiausių kepinių, tinkančių visiems skoniams ir kišenėms. Galbūt, kada nors susimąstėte: „Kurį kepalą geriau pirkti – nepjaustytą ar supjaustytą riekelėmis?“

Todėl mes norime išsklaidyti bet kokias abejones. Skaitykite toliau ir sužinokite, kodėl maisto ekspertai pataria nepirkti supjaustytos duonos.

Kodėl neturėtumėte pirkti supjaustytos duonos

Supjaustyti kepiniai tapo įprastu dalyku ne tik kepyklų skyriuose, bet ir mūsų namuose. Ką apie tai mano viešojo maitinimo ekspertai? Visų pirma, jie tvirtina, kad plastikiniame maišelyje supakuota riekelėmis supjaustyta balta duona greičiau genda. Jie tai aiškina tuo, kad jos paviršiaus plotas, besiliečiantis su oru, yra gerokai didesnis. Antra, ekspertai atkreipia dėmesį į tai, kad į kepinius dažnai dedama konservantų, kad duona geriau ir ilgiau išsilaikytų.

Apskritai, duona yra greitai gendantis produktas. Jei jūsų šeima per vieną dieną suvalgo visą riekelėmis supjaustytos duonos kepalą, nėra ko baimintis. Tačiau jei duona laikoma ilgiau, galima net ir apsinuodyti maistu. Jei šis produktas jūsų šeimoje greitai sugenda, geriau nusipirkti visą nepjaustytą kepalą. Jo galiojimo laikas bus gerokai ilgesnis.

Kartais duonos negalime suvalgyti iš karto. Jei matote, kad nespėsite laiku jos suvalgyti, pabandykite iš jos iškepti blynus. Jų skonis primins įprastus blynus arba duonos plokštainį. Nuoširdžiai rekomenduojame!

Maitinimo ekspertai pataria, kaip pasirinkti duoną. Pirkdami supjaustytą duoną atkreipkite dėmesį į plutelę. Joje neturi būti jokių įlenkimų ar įtrūkimų. Duona turi būti gerai iškepusi bei nesudegusi. Bet kokie defektai rodo, kad produktas nebuvo tinkamai pagamintas, laikomas ar transportuojamas. Parduotuvėse duoną taip pat reikėtų laikyti ne žemesnėje kaip 6 laipsnių Celsijaus temperatūroje.

Taigi, apibendrinkime: supjaustytoje duonoje dažniausiai yra konservantų. Be to, tokio gaminio galiojimo laikas yra daug trumpesnis nei kitų rūšių duonos. Tiesa ta, kad jei norite, geriau kepkite duoną patys. Tai lengviau nei gali pasirodyti iš pirmo žvilgsnio. Pavyzdžiui, kiekvienas gali išsikepti naminės duonos su avižiniais dribsniais. Nustebsite, kaip malonu girdėti šviežios naminės duonos traškesį!

Dalintis šiuo straipsniu
Komentarų: 0

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *