Švaros ir tvarkos palaikymas namuose yra labai svarbus veiksmas visų namiškių sveikatai. Tačiau ne visi įpročiai turi vienodą poveikį žmogaus organizmui.
Kurie iš jų yra žalingi?
Priklausomybė nuo buitinės chemijos
Valikliai gali būti labai veiksmingi, tačiau turite žinoti apie jų pavojingą sudėtį. Siekiant išspręsti riebalų, rūdžių nuosėdų, kalkių ir kitų buitinių rūpesčių problemą, perkamos cheminės priemonės yra praturtintos stipriais reagentais. Pigių versijų toksinai gali būti labai pavojingi. Reikėtų žinoti, kad kenksmingos medžiagos gali kauptis organizme ir neigiamai paveikti bendrą savijautą. Todėl verta įsigyti ekologiškų priemonių arba kuo dažniau naudoti liaudiškas gudrybes ar priemones.
Tos pačios pjaustymo lentos naudojimas
Tik patyrę virėjai ir šeimininkės savo „arsenale“ turi pjaustymo lentelių, skirtų įvairių rūšių maistui pjaustyti, ir tai yra labai naudingas sprendimas.
Tos pačios lentelės naudojimas visiems maisto produktams gali turėtų nemalonių pasekmių. Ekspertai teigia, kad joje kenksmingi mikroorganizmai kaupiasi ir patenka į maistą.
Mėsos, paukštienos ir žuvies plovimas
Daugelis žmonių jau atsisakė šio nenaudingo kulinarinio įpročio, nes iš jo nėra jokios praktinės naudos. Be to, gyvulinės kilmės maisto produktų plovimas gali būti netgi pavojingas organizmui. Šios procedūros metu mėsos lašeliai patenka ant įvairių paviršių, o ši patogeninė flora yra aktyvi visoje virtuvėje.
Drėgnas valymas
Jei norite apsaugoti odą ir kvėpavimo organus nuo neigiamo dulkių poveikio, turėtumėte rinktis tik drėgną valymą. Drėgnas valymas yra vienintelis būdas užtikrinti, kad dulkės būtų visiškai pašalintos nuo paviršių.
Tekstilė vonios kambaryje
Daugelis žmonių rankšluosčius laiko vonios kambaryje, nes taip juos lengviau naudoti. Tačiau verta prisiminti, kad vonios kambaryje pernelyg drėgna. Tokia atmosfera padeda patogenams aktyviai daugintis.