Košės laikomos sveiku ir organizmą stiprinančiu maistu. Tačiau iš tiesų taip nėra!
Kai kurie grūdiniai produktai kenkia organizmui, todėl geriau jų atsisakyti.
Tai atskleidė mitybos specialistė Margarita Koroleva.
Kaip pažymėjo gydytoja, manų kruopų košė laikoma kenksmingiausiu iš šių gaminių. Tai ne tik daug angliavandenių, bet ir daug glitimo turintis produktas, nes jis pagamintas iš kviečių. Be to, glitimas turi neigiamą poveikį žarnynui.
Medikė paaiškino, kad tokių smulkių grūdų glitimas sulipdo plonosios žarnos mikroelementus, todėl organizme sutrinka virškinimo ir maisto pasisavinimo procesas.
Manų kruopų maistinė vertė yra labai maža, ji tik suteikia sotumo jausmą, bet jokios naudos iš jos nėra.
Be to, iš mitybos raciono reikėtų išbraukti baltuosius ryžius, nes jie kenkia kasą izoliuojančiam aparatui ir skatina papildomų kilogramų susidarymą.
Greito paruošimo košės taip pat labai kenksmingos. Tokiame maiste yra per daug pridėtinio cukraus.