Trečiadienis, 21 gegužės, 2025

Naujausi

Kokių 3 klaidų reikėtų vengti gaminant vištieną: namų šeimininkių paslaptys

Nors gaminti vištieną yra ganėtinai paprasta, tačiau patiekalą labai greitai galima sugadinti, jei padarysite vieną iš trijų dažniausių klaidų. Patyrusios namų šeimininkės pasidalino vištienos gaminimo paslaptimis ir įspėjo, kad žemiau išvardintų klaidų tikrai galima išvengti.

Parenkama netinkama vištos padėtis

Kai dedame vištą į orkaitę, apie tai nė nesusimąstome. Dažniausiai  pasirūpiname tik tinkamais prieskoniais ir optimalia temperatūra.

Vis dėlto, jei bus pasirenkama netinka vištos padėtis, vištiena gali būti sausa ir beskonė. Jei kepsite visą vištą, jos krūtinėlė turėtų būti nukreipta žemyn. Jei pasirinksite priešingą padėtį, iškepta vištienos krūtinėlė bus pernelyg sausa.

Per dažnas mėsos vartymas

Jei vištienos gabalėlius kepsite keptuvėje, jų nevartykite pernelyg dažnai. Pasirinkite vidutinę kaitrą, ir vištienos gabalėlius apverskite kas maždaug 7 minutes.

Drėgmė

Vištieną pirmiausia reikia nusausinti, ir tik tuomet termiškai apdoroti. Jei kepama vištiena bus drėgna, tai gali turėti neigiamos įtakos pagaminto patiekalo skoniui. Prieš kepdami vištieną nusausinkite popieriniu rankšluosčiu, ir galutinis rezultatas bus kur kas geresnis.

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Du nuostabūs produktų deriniai, galintys daryti stebuklus jūsų skrandžiui

Kai kurie įprastų produktų deriniai gali ne tik pagerinti patiekalų skonį, bet ir teigiamai paveikti virškinimo trakto sveikatą. Įvardyti „naudingi duetai“, kurie palaiko žarnyno...

Mėgstate lašinius? Štai kas iš tikrųjų vyksta jūsų organizme

Lašiniai – vienas mėgstamiausių lietuvių produktų, bet ar tikrai jie padeda gyventi ilgiau? Visa tiesa apie lašinius. Ar galima valgyti lašinius ilgaamžiškumui: epigenetiko atsakymas Mokslininko teigimu,...
---