Patyręs šefas papasakojo, kaip marinuoti mėsą, kad ji būtų minkšta ir sultinga. Nors kartais šeimininkės nerimauja, kad marinatas gali sugadinti mėsos skonį, tačiau taip tikrai nenutiks, jei vadovausitės patyrusių šefų patarimais.
Kokius 3 produktus galima dėti į marinatą?
Raudonas vynas
Dauguma profesionalių virėjų maisto gaminimui dažnai naudoja raudoną vyną, nes ši gudrybė padeda pasiekti tikrai puikių rezultatų.
Raudonas vynas dažniausiai yra naudojamas troškinių ruošimui, tačiau tikrai nebūtina tuo apsiriboti. Šis produktas taip pat puikiai tinka ir mėsos marinavimui: jei į marinatą įpilsite šio gėrimo, mėsa taps minkšta ir kvapni.
Ruošiamą mėsą palikite marinuotis bent 60 minučių.
Sojų padažas
Azijos virtuvės šefai sojų padažą naudoja įvairių patiekalų ruošimui. Mėsos patiekalai – taip pat nėra išimtis. Naudojant sojų padažo marinatą mėsa tampa tiesiog neįtikėtinai minkšta.
Įdomu tai, kad sojų padažas gali būti derinamas su bet kokiais produktais.
Sojų padaže palikite mėsą marinuotis 40-60 minučių.
Soda
Jei marinuodami mėsą naudosite sodą, iškepta mėsa tiesiog tirps burnoje.
Taip pat mėsos marinavimui galima naudoti gazuotą vandenį, kuris mėsą pavers kur kas minkštesne.