Trečiadienis, 21 gegužės, 2025

Naujausi

Minkštai virti kiaušiniai: kaip juos tinkamai paruošti?

Kiaušiniai – vieni populiariausių maisto produktų, kurie gali būti valgomi vieni arba naudojami įvairių patiekalų gamybai. Įdomu tai, kad kiaušiniai netgi turi minėtiną datą – Pasaulinė kiaušinių diena kasmet švenčiama  antrąjį spalio penktadienį. Šią neoficialią šventę virtuvės šefai pamini gamindami patiekalus iš kiaušinių.

Mitybos specialistai teigia, kad naudingiausi yra minkštai virti kiaušiniai, nes kietai virtas kiaušinis praranda dalį naudingų savybių, be to, toks maisto produktas yra ilgiau virškinamas (maždaug 3 valandas).

Aukso viduriuku yra laikomi būtent minkštai virti kiaušiniai. Nors iš pirmo žvilgsnio gali atrodyti, kad išvirti tokius kiaušinius yra labai paprasta, tačiau… tikrai ne visada pavyksta paruošti tobulos konsistencijos kiaušinius. Taigi, netrukus pasidalinsime patarimais, kaip tinkamai paruošti tobulus minkštai virtus kiaušinius.

Kaip paruošti minkštai virtus kiaušinius?

  • Šviežius kiaušinius nuplaukite šaltu vandeniu ir įdėkite į nedidelį puodą.
  • Kiaušinius užpilkite vandeniu, įberkite šaukštą druskos ir pastatykite ant viryklės.
  • Kai vanduo užvirs, sumažinkite ugnį ir nustatykite laikmatį (3-4 minutes).
  • Pasibaigus virimo laikui, kiaušinius perkelkite į indą su šaltu vandeniu – juos bus lengviau nulupti.

Skanaus!

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

---