Mitybos racione esantys maisto produktai turėtų lėtinti su amžiumi susijusių smegenų struktūros pokyčių procesą. Apie tai interviu portalui papasakojo dietologė Darja Rusakova. Gydytoja teigė, kad tam reikia į valgiaraštį įtraukti žuvies ir jūros gėrybių.
Ypač daug dėmesio turėtumėte skirti riebiai žuviai, galite rinktis, pavyzdžiui, lašišą, tuną, silkę arba sardines. Taip pat labai naudingos yra menkės kepenėlės. Reikėtų vartoti šalto spaudimo alyvuogių arba sėmenų aliejų, graikinius riešutus, pupeles ir sezamo sėklas. Šiuose maisto produktuose yra smegenims reikalingų omega-3 ir omega-6 rūgščių.
Nereikėtų pamiršti vaisių, salotų, daržovių ir tamsių uogų. Kalbant apie gėrimus, geriausia gerti gryną vandenį ir palaikyti tinkamą vandens balansą. Taip pat galima naudoti žolelių arbatas.
Dietologai rekomenduoja riboti kavos ir arbatos vartojimą iki trijų puodelių per dieną. Tik tokiu būdu aromatinga ir gaivinanti kava turės teigiamą poveikį smegenų veiklai.