Šeštadienis, 9 rugpjūčio, 2025

Naujausi

Mitybos specialistė paaiškino, kuo naudingi burokėliai mūsų sveikatai

Mitybos specialistai savo pacientams dažnai rekomenduoja į mitybą įtraukti burokėlių. Ši šakninė daržovė pasižymi stipriomis antioksidacinėmis savybėmis ir turi puikią maistinę vertę. Daugiau apie tai papasakojo Katerina Padolka. Kaip pažymėjo mitybos specialistė, burokėliuose yra minimalus riebalų kiekis – 100 gramų šios daržovės yra tik 43 kalorijos.

Ši daržovė turi daug naudingų elementų, pavyzdžiui, geležies, mangano, kalio, cinko, vitamino A ir folio rūgšties. Visa tai padeda organizmui tinkamai bei sklandžiai funkcionuoti. Gydytoja pažymėjo, kad rekomenduojama burokėlius valgyti žalius, nes tuomet išlieka daugiau vitamino C. Jei renkatės terminį apdorojimą, geriau šakniavaisius išvirti vandenyje.

Tačiau būtina nepamiršti kontraindikacijų. Jei sergate inkstų ligomis, burokėlių geriau visai nevalgyti. Atminkite, kad daržovėse yra oksalatų, dėl kurių gali atsirasti inkstų akmenų.

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Vasaros priežiūra šilumą mėgstantiems augalams: kaip užauginti gausų derlių

Vasarą šilumą mėgstantys augalai, tokie kaip pomidorai, baklažanai ir paprikos, reikalauja ypatingos priežiūros, kad galėtumėte pasiekti gausų ir sveiką derlių. Sodininkė ir tinklaraštininkė pasidalino...

Vasaros infekcijos vaikams: kaip apsaugoti savo atžalą nuo pavojų

Vasarą vaikai serga rečiau, tačiau tai nereiškia, kad pavojai išnyksta. Pediatrė Viktorija Chomenko teigia, kad sezoniniai pavojai tiesiog pasikeičia forma. Šiltuoju metų laiku vaiko...
---