Trečiadienis, 16 liepos, 2025

Naujausi

Mitybos specialistės komentaras apie tai, kas ir kodėl neturėtų valgyti sūrio

Sūris yra daugelio žmonių mėgstamas produktas.

Jis ne tik yra puikus užkandis ir puikus šventinio stalo priedas, bet ir teigiamai veikia daugelio patiekalų, į kuriuos jo dedama, skonį. Pavyzdžiui, sūris puikiai dera su makaronais, padaro mėsainius įdomesniais ir netgi gali būti puikus kepinių įdaras.

Tačiau ne visi gali valgyti sūrį.

Jo turėtų atsisakyti tie, kurie jo netoleruoja arba serga hipertenzija.

Mitybos specialistė Jelena Solomatina savo interviu metu apie tai papasakojo išsamiau.

Ji taip pat pridūrė, kad šį produktą geriau išbraukti iš raciono, jei sergate širdies ir kraujagyslių ligomis, ateroskleroze, podagra, turite virškinamojo trakto ar šlapimo sistemos problemų.

Be to, Jelena Solomatina pokalbyje su žurnalistais pridūrė, kad kai kurios sūrio rūšys gali sukelti nemalonų galvos skausmą.

Todėl, jei žmogus kenčia nuo migrenos, taip pat geriau išbraukti produktą iš įprasto maisto raciono.

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

---