Vasaros sezonas įsibėgėja. Šio sezono simbolis – braškės – sultingos, minkštos ir skanios. Paplitęs įsitikinimas, kad viršutinės jų dalies negalima valgyti. Ar galima valgyti kotelius?
Yra paplitęs įsitikinimas, kad kotelių nereikėtų valgyti. Pasirodo, kad tai yra klaida. Sužinokite, kodėl geriau jų neišmesti ir kam juos galima panaudoti.
Ar galima valgyti braškių kotelius?
Daugelis iš mūsų neįsivaizduoja vasaros be braškių. Nenuostabu, nes jos ne tik beprotiškai skanios, bet ir labai sveikos. Braškės yra tikra vitaminų bomba! Jose yra: B, A, E ir C vitaminų. Jose taip pat gausu fosforo, kalcio ir ląstelienos. Jas rekomenduojama vartoti sergantiesiems diabetu arba metaboliniu sindromu, nes braškių glikemijos indeksas yra žemas. Dažniausiai braškes valgome vienas – be žaliosios dalies. Pasirodo, tai klaida! Iš tikrųjų braškių koteliai yra labai sveiki ir jų valgymas mums nepakenks.
Kodėl verta valgyti braškių kotelius?
Britų mitybos specialistė Lily Soutter nustatė, kad kotelius galima drąsiai valgyti. Be to, jie turi vertingų sveikatai savybių. Ekspertė pabrėžia, kad juose, kaip ir pačiose braškėse, yra daug antioksidantų ir ląstelienos. Be to, jie lėtina senėjimo procesus ir stiprina imunitetą. Kotelius galima valgyti kartu su visais vaisiais arba atskirai. Braškių kotelius užpylus karštu vandeniu ir atvėsinus, turėsite aromatingą užpilą. Ruošiant braškių kokteilį, įdėkite visą vaisių, nenupjaudami kotelių. Jei kenčiate nuo silpno imuniteto ar šlapinimosi problemų – koteliai bus natūrali gydymo priemonė.
Ar valgomi braškių lapai?
Galima valgyti ne tik kotelius, bet ir lapus! Nustebsite dar labiau, nes įrodyta, kad braškių lapai taip pat turi vertingų savybių. Juos galite nuskinti, išdžiovinti ir rudenį bei žiemą naudoti imunitetą palaikančiam užpilui ruošti. Tai įrodymas, kad iš gamtos atkeliauja daug gėrybių. Pirkdami braškes dabar galite būti ramūs, kad galite jas valgyti visas, nesibaimindami, kad koteliai jums pakenks.