Antradienis, 13 gegužės, 2025

Naujausi

Pasiruoškite aviečių lapų žiemai: ši arbata yra nepaprastai naudinga!

Prieš kelis mėnesius visiškai atsisakiau kavos ir pakeičiau ją arbata. Aviečių lapų arbata yra mano mėgstamiausia: pasirodo, ji ne tik skani, bet ir labai naudinga!

Aviečių lapų arbatos nauda

Aviečių lapų arbatoje nėra kofeino, tačiau ši arbata gana dažnai yra nepelnytai „nurašoma“. Aviečių lapų arbata mažina karščiavimą ir padeda greičiau įveikti peršalimo ligas.  Taip pat ši arbata gerina virškinimą, mažina stresą ir padeda išvengti nemigos.

Vasarą užplikyti aviečių lapai pasižymi ypač sodriu skoniu, kuris žiemą tampa ne toks ryškus. Išlaikyti aviečių lapų savybes bus paprasčiau, jei lapus fermentuosite: tą padaryti tikrai nėra taip sudėtinga, kaip gali pasirodyti iš pirmo žvilgsnio.

Kaip pasigaminti aviečių lapų arbatą?

Reikės tik aviečių lapų. Nuskinkite pačius jauniausius lapus, sudėkite į trijų litrų stiklainį ir pastatykite į šiltą vietą  (taip pat galite 24 valandas palaikyti saulėje).

Stiklainio turinį suberkite į plastikinį maišelį ir įdėkite į šaldiklį 24 valandoms.

Šaldytus aviečių lapus suberkite ant kepimo skardos, išklotos marle. Orkaitę įkaitinkite iki 60 laipsnių ir pašaukite paruoštą skardą 3 valandoms. Taip pat galite lapus uždengti rankšluosčiu ir porai dienų palikti saulėje.

Būkite sveiki!

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Ar kepant žuvį reikia keptuvę dengti dangčiu? Atsakymas, kurį verta įsidėmėti visam laikui

Traški, išorėje auksinė, o viduje sultinga kepta žuvis – itin mėgstamas patiekalas daugelyje Lietuvos namų. Vis dėlto nemažai žmonių pasiskundžia, kad žuvis iškepa perdžiūvusi,...

Mityba pagal amžių: ką būtina valgyti moteriai būnant 18, 30 ir 55 metų

Mityba ir mitybos pokyčiai su amžiumi – tai ne tik skonio preferencijų klausimas, bet ir organizmo įvairių maistinių medžiagų poreikis. Kiekvienu amžiaus tarpsniu moterims...
---