Trečiadienis, 17 rugsėjo, 2025

Naujausi

Patarimai, kurie padės tinkamai paruošti ryžius: sužinokite, ar juos virdami nedarote klaidų!

Ryžių ruošimas atrodo visiškai elementarus dalykas, tačiau kartais tenka pastebėti, kad ryžiai būna pernelyg kieti, virdami sulimpa, ir t.t. Būtent todėl norime su jumis pasidalinti keliais pagrindiniais ryžių ruošimo patarimais: net ir tada, jei perkate pačius pigiausius ryžius, juos galėsite tinkamai paruošti!

Svarbiausi ryžių ruošimo principai:

Prieš virdami ryžius pirmiausia juos gerai nuplaukite šiltu tekančiu vandeniu. Tai padės pašalinti krakmolo perteklių, todėl virdami ryžiai nesulips.

– Įlašinkite kelis lašus citrinos sulčių ar acto – ryžiai įgaus gražią baltą spalvą.

– Ryžius rekomenduojama virti ant silpnos ugnies.

– Laikykitės tinkamos proporcijos: ryžių ir vandens santykis turėtų būti 1:1,5. Jei verdant ryžius prireiktų įpilti daugiau vandens, pilkite verdantį vandenį.

– Jei norite, kad ryžiai būtų biresni, prieš virdami šiek tiek pakepinkite keptuvėje su nedideliu riebalų kiekiu.

Virti ryžiai

Jums reikės:

300 g ryžių

2,5 l vandens

Druskos

Kaip gaminti?

Kruopščiai nuplaukite ryžius po tekančiu šiltu vandeniu. Suberkite į puodą, įpilkite vandens, įberkite druskos. Kai vanduo užvirs, sumažinkite liepsną, uždenkite puodą, ir virkite apie 15 minučių. Kai ryžiai išvirs, nuplaukite juos šaltu vandeniu.

Garinti ryžiai

Jums reikės:

300 g ryžių

1 šaukšto aliejaus

500 ml vandens

Kaip gaminti?

Nuplaukite ryžius, pakepkite juos aliejuje. Užpilkite verdančiu vandeniu, uždenkite dangčiu ir pašaukite į orkaitę, įkaitintą iki 170–180 laipsnių. Palikite orkaitėje 15 minučių, išjunkite ugnį ir leiskite ryžiams 10 minučių pastovėti.

Ryžiai su svogūnu ir česnaku

Jums reikės:

200 g ryžių (nuplautų ir nusausintų)

500 ml vandens

1 skiltelės česnako

1 svogūno

10 ml aliejaus

Druskos

Kaip gaminti?

Smulkiai supjaustykite česnaką ir svogūną. Apkepkite aliejuje, suberkite ryžius, ir kepkite dar 2-3 minutes. Įpilkite vandens, įberkite druskos ir uždenkite dangčiu. Kai vanduo užvirs, išjunkite viryklę, leiskite pastovėti maždaug 5 minutes. Nukelkite nuo viryklės, apvyniokite rankšluosčiu arba antklode (tai padės sulaikyti šilumą).

Mikrobangų krosnelėje ruošti ryžiai

Suberkite ryžius į dubenį, įpilkite vandens (santykis turėtų būti 1:1). Įberkite druskos ir įjunkite mikrobangų krosnelę. Po 25 minučių ryžiai bus paruošti.

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Zodiako ženklai, kuriuos rugsėjį ir spalį palies Veneros įtaka

Artėjant rugsėjui, Venera įeis į naują Zodiako ženklą, kas turės įtakos net aštuoniems Zodiako ženklams. Keturių jų laukia džiugūs įvykiai, o kiti keturi turėtų...

Tinkama kūno padėtis kraujospūdžio matavimui: kaip gauti tiksliausius rezultatus

Tikriausiai retai susimąstome apie savo kūno padėtį, kai matuojame kraujospūdį. Tačiau naujausi tyrimai rodo, kad būtent kūno laikysena gali lemti matavimo tikslumą. Netinkama kūno...

---