Beveik visi šią vietą laiko papildoma erdve, į kurią sumeta viską, ką tik randa. Tuo tarpu po orkaite esantis stalčius turi savo paskirtį, apie kurią beveik niekas nežino.
Slaptas stalčius po orkaite…
Išmokti naudotis tam tikrais buitiniais prietaisais gali būti sudėtinga. Ypač, jei neturite įpročio skaityti naudojimo instrukcijos. Dauguma žmonių mano, kad orkaitės apatinis stalčius skirtas įvairiems daiktams laikyti. Juk jame puikiai galima laikyti kepimo skardas, indus ir keptuves. Iš tikrųjų, daugumoje orkaičių šis stalčius yra skirtas maisto šildymui!
Tačiau taip yra ne visose orkaitėse. Ar šis stalčius jūsų virtuvėje yra tinkama vieta maistui šildyti, geriausiai galite įvertinti pažvelgę į savo viryklės valdymo skydelį. Atkreipkite dėmesį, ar yra papildomų mygtukų, kuriais galima tik stalčiuje reguliuoti šilumą. Dažnai jis užtikrina aukštą, koncentruotą, tiesioginę šilumą, kad iš anksto iškeptą maistą būtų galima bet kada padėti ant stalo, pavyzdžiui, vėlyviems svečiams.
Daugiau nei tik šildymas
Kai kurios orkaitės turi dar galingesnę apatinio stalčiaus po orkaite funkciją. Jose yra įmontuota skrudinimo kamera, skirta apkepti ar skrudinti. Kaip žinoti, kad yra ši funkcija? Šalia orkaitės nustatymo rankenėlių arba mygtukų gali būti lemputė su užrašu „Grill“. Jei orkaitėje įmontuotas grilis, galėsite ne tik pašildyti maistą, bet ir jį apkepti. Kartais kaitros intensyvumas nustatomas žemu ir aukštu lygiu, tačiau daugelyje orkaičių nėra jokios kitos kaitinimo funkcijos, išskyrus įjungimą arba išjungimą. Pažiūrėkite į orkaitės stalčių ir pamatysite nedidelę įmontuotą lentyną, kurioje galėsite šildyti maistą keptuvėje, kuri buvo pridėta prie viryklės, kai ją įsigijote.
Viryklės grilis veikia panašiai kaip paprastas grilis. Todėl galite juo pasikliauti, jei norite, kad maistas būtų apkeptas. Jis taip pat puikiai tinka greitai apkepti ar paskrudinti maisto produktus, pavyzdžiui, makaronus su sūriu, picą, troškinius ar pyragus. Tačiau nepamirškite, kad maistą reikia dažnai tikrinti, kad jis nesudegtų.