Ruduo ir žiema – tai metas, kai mandarinus perkame tikrai dažnai, o tuomet, jei šiems citrusiniams vaisiams taikoma akcija, neretai nusprendžiame įsigyti didesnį mandarinų kiekį. Jų skonis ir kvapas daugumai mūsų asocijuojasi su Kalėdomis. Vis dėlto, jei nusiperkame didesnį šių vaisių kiekį, ne visada spėjame juos suvalgyti, kol jie dar nepradėjo gesti. Viena nedidelė gudrybė šiems vaisiams tikrai neleis supelyti, taigi, ką daryti, kad mandarinai ilgiau išliktų švieži?
Ar mandarinus galima laikyti šaldytuve?
Jei neketinate jų valgyti artimiausiomis dienomis, tikrai taip! Jei mandarinai yra laikomi kambario temperatūroje, jie gali pradėti pelyti, tačiau kas kita, jei juos laikysite šaldytuve.
Ilgiausiai mandarinai išsilaiko 6-8 laipsnių temperatūroje. Išpakuokite juos iš tinklelio ir padėkite į vaisiams ir daržovėms skirtą lentyną – čia mandarinus galite laikyti iki mėnesio!
Kaip apsaugoti mandarinus nuo pelėsio?
Jei mandarinus valgote kasdien, ir dažniausiai juos suvalgote per 4 dienas, galite mandarinus sudėti į vaisių dubenį, tačiau jį vertėtų laikyti atokiau nuo šilumos ar drėgmės šaltinių.
Eidami į parduotuvę pirkti šių vaisių, turite atsiminti keletą svarbių taisyklių:
- Rinkitės tuos vaisius, kurie neturi jokių pažeidimų (jų žievelė turi būti nepažeista),
- Jei artimiausiomis dienomis jų nevalgysite, pirkite mažiau prinokusius mandarinus;
- Stiprus aromatas ir intensyvi spalva yra geros kokybės garantija;
- Paimkite kiekvieną mandariną į ranką ir švelniai paspauskite – jei vaisius kietas ir mėsingas, net negalvokite jo dėti į krepšelį. Jei jaučiate tuščią erdvę po odele, tai yra ženklas, kad vaisiai sausi ir neskanūs – geriau rinkitės kitus.