Indaplovė – vienas naudingiausių buitinių įrenginių, be kurių daugybė žmonių jau neįsivaizduoja savo kasdienybės. Vargu, ar kam nors patinka ilgai stovėti prie kriauklės ir šveisti kalnus indų, nes tai ne tik vargina, bet taip pat kenkia rankų odai ir stuburui. Naudotis indaplove yra labai paprasta, o išplauti indai tiesiog blizga švara. Vis dėlto, gana dažnai iškyla klausimas, ar prieš dedant indus į indaplovę nešvarius indus reikia nuskalauti, ar šį žingsnį galima praleisti.
Mes norime, kad išplauti indai būtų kiek įmanoma švaresni, todėl bandome šiam buitiniam įrenginiui palengvinti darbą. Manome, kad taupome vandenį, nes tuomet, jei indaplovei nepavyks įveikti pridžiūvusių maisto likučių, indaplovę reikės įjungti pakartotinai.
Vis dėlto, įsitikinau, kad tai yra nesąmonė! Skalaudami indus jūs paprasčiausiai švaistote savo laiką ir pinigus.
Tikėtina, kad indų skalavimui naudojate karštą vandenį ir indų ploviklį, tačiau tikrai nėra reikalo to daryti. Tiesiog nuvalykite maisto likučius popieriniu rankšluosčiu, ir to visiškai užteks. Indaplovė tikrai įveiks visus nešvarumus! Netikite? Štai – keletas faktų:
- Indaploves testuojantys žmones ištepa indus ir palieka džiūti kelias valandas, bet ne įprastomis sąlygomis, o 80 laipsnių temperatūroje!
- Kai indai atvėsta, jie įdedami į indaplovę. Nustatomas standartinis indų plovimo ciklas.
- Po plovimo indai yra kruopščiai apžiūrimi.
- Po atlikto testo į prekybą paleidžiamos tik tos indaplovės, kurioms pavyko susidoroti su šia užduotimi.
Taigi, tikrai nėra jokio reikalo skalauti indus prieš juos dedant į indaplovę. Tegu visą darbą atlieka ši buitinė technika!