Šį skanėstą dievina ne tik vaikai, bet ir suaugusieji. Išbandykite lengvai paruošiamą spurgų, nukeliančių į vaikystę, receptą!
Sudėtis:
- 500 g miltų
 - 50 ml aliejaus
 - 4 šaukštai cukraus
 - 1 pakuotė vanilinio cukraus
 - 25 g mielių
 - 200 ml vandens
 - druska
 - cukraus pudra
 
Paruošimo metodas:
- Ištirpinkite mieles 3 šaukštuose šilto vandens. Įdėkite šaukštą cukraus ir gerai išmaišykite.
 - Į atskirą dubenį supilkite miltus.
 - Suberkite likusį cukrų, vanilinį cukrų ir įdėkite žiupsnelį druskos.
 - Supilkite vandenį, aliejų bei iškilusias mielės ir kruopščiai išmaišykite.
 - Gautą tešlą plonai iškočiokite.
 - Su stikline įspauskite tešlos apskritimus.
 - Tada kepkite spurgas keptuvėje su sviestu, kol paruduos.
 - Apibarstykite cukraus pudra ir mėgaukitės!
 
