Štai kodėl svogūnus reikėtų įdėti į šaldiklį

Redaktorė Rasa
1 min. skaitymo

Šiame pasaulyje yra tam tikrų dalykų, kurie daugelį iš mūsų gali privesti iki ašarų. Mes juos dažnai naudojame gamindami maistą. Žinoma, kalbame apie svogūnus! Svogūnuose yra kvapniųjų sieros junginių, kurie dirgina nosies ir akių gleivinę, ir sukelia ašaras. O susimaišius su svogūnų fitoncidais, ašaros sudaro nors ir nedidelį sieros rūgšties kiekį, dėl ko ašaros, tiesiogine to žodžio prasme, ima tekėti upeliais. Tai toks užburtas ratas!

Yra įvairių būdų apsisaugoti nuo šios klastingos šakniavaisinės daržovės, tačiau daugelis jų yra arba nelabai veiksmingi, arba nelabai patogūs, pavyzdžiui, naudoti plaukimo kaukę.

Tačiau yra vienas labai paprastas, patogus ir, svarbiausia, veiksmingas būdas! Prieš gamindami, svogūnus įdėkite 10-30 minučių į šaldiklį. Taip pat galite į šaldiklį įdėti ir peilį, kurį planuojate naudoti.

Šaltis veiksmingai sulėtina visas chemines reakcijas, įskaitant tas, dėl kurių verkiame pjaustydami svogūnus.

Toliau galite pamatyti vaizdo įrašą apie tai, kaip pjaustyti svogūnus neliejant ašarų.

Dalintis šiuo straipsniu
Komentarų: 0

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *