Aliuminio folija yra naudinga ir dažnai naudojama virtuvėje. Folija naudojama kepimui ir maisto produktams laikyti, tačiau ji gali atlikti daug daugiau funkcijų. Šiame straipsnyje sužinosite, kur dar galite ją naudoti.
- Jei nenorite visą laiką valyti viryklės po maisto gaminimo, štai kaip tai padaryti.
Uždenkite viryklės degiklių plotą folija ir šis triukas padės išvengti varginančio valymo.
Ant folijos liks ir riebalai, ir nešvarumai.
- Jei maistas keptuvėje sudegė, neskubėkite jos išmesti.
Prieš kiekvieną kepimą tiesiog padenkite keptuvės dugną folija.
Maistas daugiau nesudegs, o keptuvę išplauti bus daug lengviau!
- Bananus galite ilgiau išlaikyti šviežius, jei suvyniosite bananų kotelius į foliją ir įdėsite vaisius į šaldytuvą.
- Jei iškepėte pyragą ir jo kraštai pasidarė sausi, suvyniokite jį į foliją.
Po kelių valandų jie vėl bus minkštesni.
- Ar jums reikia mažesnės kepimo skardos, o jos neturite?
Šiuo atveju jums taip pat padės folija!
Norėdami sumažinti skardos dydį, kelis kartus sulenkite foliją į norimo pločio juostelę ir ja suformuokite naują skardos kraštą.
Taip pat galite reguliuoti dydį ir formą.
- Reikia greitai atvėsinti kompotą ar vyną?
Suvyniokite indą į foliją.
Tai sumažins skysčio temperatūrą.
- Folija taip pat gali būti naudojama kaip kepimo grotelių gremžtuko pakaitalas.
Suformuokite iš jos rutuliuką ir naudokite jį nešvarumams ir riebalams nuo grotelių pašalinti.
- Neturite kepimo formos?
Pasigaminkite ją iš folijos.
Ją galite pritaikyti bet kokiam dydžiui ar formai.
- Folija taip pat pasitarnaus kaip peilių arba žirklių galąstuvas.
- Jei foliją susuksite kruopščiai, ji taip pat pasitarnaus kaip piltuvėlis.
Galite lengvai perpilti skystį iš vieno indo į kitą.
- Kai pyragaičiai, picos ar duona sukietės, apipilkite jų paviršių keliais lašais vandens, uždenkite kepimo skardą folija ir pašaukite į orkaitę.
Jie vėl bus kaip švieži.
Šios paprastos gudrybės palengvins jūsų gyvenimą, o viskas, ko jums reikia, yra folija!
Sėkmės!