Braškės tikrai karališkos uogos! Su plakta grietinėle, plaktu kremu, ledais ar tiesiog su grietine – braškių neįmanoma nemėgti. Tačiau kai sezonas įsibėgėja ir jų jau turite pakankamai, galite pagalvoti apie jų išsaugojimą žiemai.
Braškių uogienė – tai pirmas dalykas, kuris ateina į galvą kalbant apie uogų konservavimą šaltajam sezonui. Tačiau ką daryti, jei nemėgstate braškių uogienės arba ji jums tiesiog nusibodo?
Mes jus kviečiame praplėsti savo gaminių asortimentą ir išmokti 5 skanių alternatyvų nuobodžiai braškių uogienei ir kompotams pakeisti. Pateikiame keletą paprastų idėjų, ką dar galite pasigaminti iš šių skanių stebuklingų uogų, kurių sezonas, deja, labai trumpas. Šis straipsnis tiems, kuriems pasisekė nuimti didelį derlių!
KĄ GALITE PASIGAMINTI IŠ BRAŠKIŲ
Šaldytos nepjaustytos braškės
Tai pati paprasčiausia, tačiau universaliausia idėja. Tereikia braškes nuplauti, nusausinti, sudėti į šaldiklį ir laukti žiemos.
O žiemą iš sveikų braškių galima bus gaminti kompotus, pyragus su braškių kremu, ledus, kokteilius ar šerbetus! Atšildytos sveikos uogos praranda savo formą ir nėra labai malonios valgyti, tačiau jos puikiai tinka visiems kitiems saldumynams.
Ledinė uogienė
Nuplautas ir tvarkingas uogas apipilkite verdančiu vandeniu. Tuomet išplaukite indus, kuriuos ketinate jomis pripildyti. Geriausia naudoti indus su dangteliais, o prieš uždarant juos reikėtų išdžiovinti.
Braškes susmulkinkite elektriniu maišytuvu kartu su cukrumi, kol jos visiškai susimals. Po to būsimą desertą sudėkite į paruoštus indelius ir įdėkite į šaldiklį.
Tokios uogos pilnai nesušąla, todėl jas galėsite imti iš indo nedidelėmis porcijomis. Ši šaldytų braškių variacija puikiai išsaugo visus vitaminus ir maistingąsias medžiagas.
Braškių pastilės
Tai mano mėgstamiausia versija! Bendras pastilių gamybos principas tinka ir šiuo atveju: uogas reikia sutrinti į tyrę, pridėti cukraus ir kitų priedų (mėtų, bazilikų, vanilės, cinamono), tada masę supilti į specialų padėklą, skirtą pastilių gamybai, ir sudėti į elektrinę džiovyklę.
Po 5-12 valandų (priklausomai nuo uogų drėgnumo) paruoštas braškių pastiles galima sukti į ritinėlius ir laikyti žiemai. Jei neturite elektrinės džiovyklės, pastiles galima gaminti orkaitėje žemoje temperatūroje.
Braškių ledai
Norint užpildyti šaldiklį šiuo natūraliu skanėstu, reikės litrinio stiklainio šviežių braškių, puodelio cukraus ir 500 g riebios grietinėlės.
Nuplaukite uogas, nuplikykite jas verdančiu vandeniu ir susmulkinkite elektriniu maišytuvu. Į tyrę suberkite cukrų ir palaukite, kol jis ištirps.
Šiek tiek atvėsinkite grietinėlę ir suplakite ją elektriniu maišytuvu, įmaišydami uogų tyrę. Mišiniu pripildykite ledų gaminimo aparatą arba negilų dubenėlį ir įdėkite į šaldiklį. Jei neturite specialaus ledų gaminimo įrenginio, kas pusvalandį mišinį pamaišykite, kad jis nesušaltų.
Braškių traškučiai
Šių natūralių vaisių traškučių gamyba nereikalauja beveik jokių pastangų: tereikia nuplauti uogas, nusausinti jas ir sudėti ant elektrinio džiovintuvo ar orkaitės skardos.
Džiovindami braškes gausite gardžius traškučius, kurie neužims daug vietos, bet bus dešimtys vietų, kur juos galėsite panaudoti! Braškių traškučius malonu valgyti, jų galima dėti į putėsius, pyragus, gaminti arbatą, granolos batonėlius, keksiukus ir kepti saldžius apkepus.
MŪSŲ PATARIMAS JUMS
Mūsų beprotiškame nuolatinio laiko trūkumo amžiuje močiučių ir mamų receptai, kai uogienė buvo gaminama ilgai ir net per kelis etapus, praranda aktualumą. Norisi, kad viskas būtų paruošta greitai ir lengvai!
Šiemet galėsite nesivarginti gaminant uogienes, nes žinosite, kaip išsaugoti uogas. Sunku net patikėti, ką galima padaryti su paprasčiausiomis braškėmis!
Papasakokite apie šias puikias idėjas savo draugams socialiniuose tinkluose, ir jie tikrai jums už tai padėkos.