Turbūt daugeliui šeimininkių svogūnų pjaustymas yra nemėgstamiausias maisto gaminimo procesas. Nulupus šią daržovę akyse pasirodo ašaros. Kaip galime sutrumpinti šį laiką, kai svogūną reikia supjaustyti peiliu? Pasirodo, kad šią „apgailėtiną“ procedūrą galima pagreitinti kelis kartus.
Tereikia nenupjauti svogūnų uodegėlės esančios laiškų pusėje.
Jei ant pjaustymo lentelės laikysite svogūną už šios uodegėlės, jis bus supjaustytas daug greičiau.
Supjaustę svogūną griežinėliais, likusią dalį galite išmesti.
Be greičio, šis svogūnų pjaustymo būdas turi dar vieną svarbų privalumą – tai saugumas. Kadangi pirštai bus toliau nuo peilio, net negalėsite netyčia susižeisti, nes įpjovimai būna ypač dažni naudojant aštrų įrankį.