Ketvirtadienis, 1 gegužės, 2025

Naujausi

Ekspertai paaiškino, kam gali būti pavojinga valgyti grikius

Ekspertai paaiškino, kam gali būti pavojinga valgyti grikių košę dėl sveikatos sumetimų. Jie pabrėžė, kad šis produktas turi daugybę naudingų medžiagų, tačiau kai kurie mikroelementai gali ir pakenkti.

Grikiuose yra daug fosforo ir geležies, kuri gali sutrikdyti kalcio, būtino kaulų tvirtumui, įsisavinimą. Štai kodėl vyresnėms nei 40 metų moterims reikėtų apriboti šio produkto vartojimą, ypač jei joms yra osteoporozės rizika. Grikių reikėtų vengti ir tiems, kurie turi problemų su virškinimo traktu, nes jie gali sukelti pilvo pūtimą ir skrandžio spazmus.

Grikių patiekalų geriau vengti žmonėms, sergantiems cukriniu diabetu, hipertenzija, inkstų nepakankamumu ir nėščioms moterims. Pasak ekspertų, populiari grikių dieta gali sukelti galvos skausmą, lėtinį nuovargį ir letargiją.

Dietologai pataria valgyti šią košę ne dažniau kaip 3–4 kartus per savaitę.

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Produktai padidina pastojimo tikimybę: ką valgyti, kad pastotumėte natūraliai

Ką valgyti, norint padidinti pastojimo tikimybę, yra vienas aktyviausių klausimų forumuose ir porų, svajojančių apie vaiką, pokalbiuose. Pasirodo, mityba turi didelę reikšmę. Nepakeičiamas elementas sveikam...

Aštraus maisto nauda ir žala? Kas iš tikrųjų vyksta su organizmu

Aitriai padažai ir aitriosios paprikos jau seniai tapo neatsiejama daugelio kulinarinių receptų dalimi. Vieni neįsivaizduoja gyvenimo be pikantiško skonio, kiti – vengia aštraus maisto....
---