Sekmadienis, 4 gegužės, 2025

Naujausi

Kas neturėtų valgyti kiaušinienės: kai kas jus tikrai nustebins

Kiaušinienė – paprastas ir sotus pusryčių patiekalas, puikiai derantis su daržovėmis ir skrebučiais. Toks patiekalas yra labai sotus ir gali būti paruošiamas vos per kelias minutes. Vis dėlto, mitybos specialistai įspėja, kad toks maistas tinka anaiptol ne visiems. Reikėtų nepamiršti, kad kiaušinienė, kepta saulėgrąžų aliejuje, tikrai negali būti vadinama dietine. Be to, kepimo metu kiaušiniai praranda dalį naudingųjų savybių. Žmonės, sergantys tam tikromis ligomis, turėtų visiškai atsisakyti keptų kiaušinių.

Pirmiausia kalbama apie tuos žmones, kurie kenčia nuo širdies ir kraujagyslių ligų. Taip pat kiaušinienė nėra tinkamas patiekalas ir tiems žmonėms, kurie turi rimtų problemų dėl antsvorio ar cholesterolio kiekio kraujyje.

Vis dėlto, tikrai nėra reikalo atsisakyti kiaušinių, nes juose yra labai daug vitaminų: D, B6 ir B12. Kiaušiniuose taip pat yra cinko ir geležies: šie mikroelementai yra tiesiog būtini organizmo funkcionavimui.

Žmonėms, sergantiems išvardintomis ligomis, rekomenduojama valgyti kietai virtus kiaušinius be trynių, nes pastaruosiuose yra didelis cholesterolio ir riebalų kiekis.

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Geriausios uogos, skatinančios greitą ir lengvą svorio metimą

Avietės – ne tik skanios uogos, bet ir efektyvus pagalbininkas kovojant su antsvoriu. Jos turi mažai kalorijų ir daug antioksidantų, kurie skatina medžiagų apykaitą...

Rožių karalienės Lietuvos soduose: geriausios veislės ir jų ypatybės

Rožės – neabejotinai vienos populiariausių ir mylimiausių gėlių pasaulyje. Rožių grožis, kvapas ir spalvų įvairovė pavergia kiekvieno sodininko širdį. Lietuvoje, nors ir ne visada...
---