Sekmadienis, 22 birželio, 2025

Naujausi

Kodėl mitybos specialistai rekomenduoja valgyti skumbrę ir kas šios žuvies turėtų atsisakyti?

Skumbrė yra vertingas jūros produktas. Jame gausu mineralų, riebalų rūgščių, vitaminų.

Skumbrėje yra nedaug kalorijų, todėl šis maisto produktas puikiai tinka ir besilaikantiems dietos.

Kuo naudinga skumbrė?

Šioje žuvyje yra vitaminų B ir D paros norma. Taip pat skumbrėje yra daug jodo, cinko ir fluoro.

Reguliarus skumbrės vartojimas aktyvina smegenų veiklą,  padeda išvalyti kraujagysles, normalizuoti kraujospūdį ir pašalinti iš organizmo kancerogenus.

Reguliarus skumbrės vartojimas gerina kepenų veiklą, normalizuoja medžiagų apykaitą, gerina kraujo krešėjimą, stiprina imunitetą.

Taip pat ši žuvis teigiamai veikia plaukų ir odos būklę.

Kas neturėtų valgyti šios žuvies?

Žmonėms, sergantiems šiomis ligomis, rekomenduojama atsisakyti skumbrės:

  • Diabetu.
  • Kasos uždegimu.
  • Virškinamojo trakto ligomis.
  • Alergija.

Specialistai rekomenduoja  nesirinkti rūkytos skumbrės, nes rūkytoje žuvyje susidaro kancerogenai.

Jei jums sunku atsispirti rūkytai skumbrei, rinkitės šalto rūkymo žuvį, nes joje yra mažesnis kiekis kancerogenų. Taip pat svarbu nevalgyti šios žuvies odos.

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Trys augalai, kuriuos būtina sodinti kartu: garsaus sodininko patarimai

Jei jau esate girdėję apie derinį „augintiniai augalai“ arba „kombinuotas sodinimas“, tuomet žinote, kaip augalai gali tarpusavyje bendradarbiauti. Jei ne – pats metas susipažinti...

Kaip atsikratyti vaisinių muselių namuose: veiksmingi būdai ir prevencija

Vaisinės muselės – tikras galvos skausmas daugeliui namų ūkių, ypač vasarą ir rudenį. Šie maži vabzdžiai (mokslinis pavadinimas – Drosophila melanogaster) ne tik erzina,...
---