Ketvirtadienis, 1 gegužės, 2025

Naujausi

Kopūstai yra labiausiai nuvertinta daržovė: išgydo opą, valo kepenis ir mažina uždegimą!

Kas turi mažai kalorijų, bet daug maistinių medžiagų? Tai tiesa, kopūstai!

Europoje, Azijoje ir Viduržemio jūroje kopūstai yra labai populiarios daržovėsrašo „Healthy Food House“.

Ši daržovė turi daug vitamino A, C ir K, taip pat pluošto.

Jame yra unikalių junginių – gliukozinolatų, turinčių priešvėžinių savybių.

Kopūstai pagerina kaulų ir storosios žarnos būklę, kovoja su uždegimu, apsaugo nuo virškinimo sutrikimų.

Štai keletas naudingų dalykų, kuriuos gauname iš kopūstų.

Kraujodaros.

Žmonės, sergantys anemija, kasdien turi gerti po stiklinę žalių kopūstų sulčių, nes dėl per didelio chlorofilo kiekio jis pagreitina kraujo susidarymo procesus.

Gydo žaizdas.

Stiprios priešuždegiminės savybės nuramina odą, žaizdas ir net pūsles.

Gydo skrandžio opą.

Kopūstai yra vienas iš efektyviausių būdų gydyti skrandžio opą.

Valo skrandį ir kepenis.

Šviežios, žalios kopūstų sultys valo skrandį ir kepenis, gydo viduriavimą ir kovoja su žarnyno uždegimu.

Padeda numesti svorio.

Kopūstai turi stiprų diuretinį poveikį, kuris pagerina išmatas ir skatina svorio netekimą.

Maksimali kopūstų nauda bus tada, kai naudosite juos žalius arba iš jų pagaminsite sultis.

Ir kaip dažnai valgote kopūstus? Kokie yra jūsų mėgstami patiekalai iš šios daržovės?

Šaltinis

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Produktai padidina pastojimo tikimybę: ką valgyti, kad pastotumėte natūraliai

Ką valgyti, norint padidinti pastojimo tikimybę, yra vienas aktyviausių klausimų forumuose ir porų, svajojančių apie vaiką, pokalbiuose. Pasirodo, mityba turi didelę reikšmę. Nepakeičiamas elementas sveikam...

Aštraus maisto nauda ir žala? Kas iš tikrųjų vyksta su organizmu

Aitriai padažai ir aitriosios paprikos jau seniai tapo neatsiejama daugelio kulinarinių receptų dalimi. Vieni neįsivaizduoja gyvenimo be pikantiško skonio, kiti – vengia aštraus maisto....
---