Ieškote greitai paruošiamo, bet įspūdingo patiekalo vakarienei ar vaišėms? Šie lavašo suktinukai su malta mėsa, sūriu ir gardžiu svogūnų marinatu ne tik atrodo puikiai, bet ir tirpsta burnoje. Minimalios pastangos – maksimalus skonis!
Sudedamosios dalys:
- Svogūnas – 1 galvutė
- Malta mėsa – 500 g
- Bulvė – 1 vnt.
- Kiaušinis – 1 vienetas
- Sūris – 200 g
- Grietinėlė – 200 ml
- Druska ir prieskoniai pagal skonį.
- Tortilijos arba lavašo paplotėliai – 3-4 vnt.
Marinatui:
- Cukrus – 1 valgomojo šaukšto
- 6% actas – 2 šaukštų
- Verdantis vanduo – 150 ml
Paruošimas:

- Svogūnus smulkiai supjaustykite ir užpilkite iš visų ingredientų sumaišytu marinatu. Po 15 minučių skystį nupilkite.
- Sudėkite ant tortilijos ar lavašo marinuotą svogūną, pabarstykite druska ir prieskoniais.
- Tolygiai paskirstykite įdarą ant ruošiamo paviršiaus.
- Tada suvyniokite į ritinėlį ir supjaustykite nedidelėmis porcijomis.
- Sudėkite griežinėlius į kepimo indą.
- Ant viršaus užpilkite plakto kiaušinio ir grietinėlės mišinį ir pabarstykite tarkuotu sūriu.
- Kepkite 190°C temperatūroje 25 minutes.
