Ieškote greitai paruošiamo, bet įspūdingo patiekalo vakarienei ar vaišėms? Šie lavašo suktinukai su malta mėsa, sūriu ir gardžiu svogūnų marinatu ne tik atrodo puikiai, bet ir tirpsta burnoje. Minimalios pastangos – maksimalus skonis!
Sudedamosios dalys:
- Svogūnas – 1 galvutė
- Malta mėsa – 500 g
- Bulvė – 1 vnt.
- Kiaušinis – 1 vienetas
- Sūris – 200 g
- Grietinėlė – 200 ml
- Druska ir prieskoniai pagal skonį.
- Tortilijos arba lavašo paplotėliai – 3-4 vnt.
Marinatui:
- Cukrus – 1 valgomojo šaukšto
- 6% actas – 2 šaukštų
- Verdantis vanduo – 150 ml
Patikrink produktų akcijas - akcijuleidinys.lt! Peržiųrėti
Paruošimas:
- Svogūnus smulkiai supjaustykite ir užpilkite iš visų ingredientų sumaišytu marinatu. Po 15 minučių skystį nupilkite.
- Sudėkite ant tortilijos ar lavašo marinuotą svogūną, pabarstykite druska ir prieskoniais.
- Tolygiai paskirstykite įdarą ant ruošiamo paviršiaus.
- Tada suvyniokite į ritinėlį ir supjaustykite nedidelėmis porcijomis.
- Sudėkite griežinėlius į kepimo indą.
- Ant viršaus užpilkite plakto kiaušinio ir grietinėlės mišinį ir pabarstykite tarkuotu sūriu.
- Kepkite 190°C temperatūroje 25 minutes.

Esu Jovita, viena iš Hitas.lt straipsnių autorių. Jau nuo mažens mėgstu gaminti ir džiaugiuosi, kad mama leido eksperimentuoti virtuvėje. Mėgstamiausi patiekalai, be abejonės, desertai. Taip pat mėgstu „suktis” namuose, tad skaitytojams stengiuosi pateikti ne tik įdomių receptų, bet ir naudingų patarimų namų ruošoje.