Pirmadienis, 16 birželio, 2025

Naujausi

Skanūs ir kvapnūs kefyro tešlos sausainiai su medumi ir cinamonu

Jums reikės:

  • 400 g miltų
  • 80 ml 0,1% kefyro
  • 60 ml medaus
  • 60 g sviesto
  • 1 kiaušinio
  • 2 arb. š. cinamono
  • 2 arb. š. kepimo miltelių
  • 1/4 arb. š. kepimo sodos
  • 1/4 arb. š. druskos
  • Cukraus pudros

Patikrink produktų akcijas - akcijuleidinys.lt! Peržiųrėti

Kaip gaminti?
  1. Į miltus suberkite cinamoną, kepimo miltelius, sodą ir druską, išmaišykite. Įdėkite šalto sviesto, rankomis sutrinkite mišinį į smulkius trupinius.
  2. Įpilkite skysto medaus ir kefyro, minkykite tešlą.
  3. Paruoštą tešlą minkykite rankomis, perlenkite per pusę ir vėl išminkykite. Kartokite 4 kartus.
  4. Tešlą suvyniokite į maistinę plėvelę ir pusvalandį palaikykite šaldytuve.
  5. Tešlą iškočiokite  0,5 cm sluoksniu.
  6. Iš tešlos stikline ar puodeliu išpjaukite apskritimus. Sausainius aptepkite plaktu kiaušiniu ir sudėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos.
  7. Kepkite 190°C temperatūroje 15-20 minučių, kol paruduos.

Paruoštus sausainius pabarstykite cukraus pudra. Skanaus!

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Šiuolaikinės statybos tendencijos: stiklas, metalas ir erdvės pojūtis

Modernūs namai – tai ne tik sienos ir stogas, o erdvė, kurioje dera funkcionalumas, estetika ir gyvenimo kokybė. Šiandieninėje statyboje vis dažniau atsisakoma sunkių...

Kaip užtikrinamas tikslumas verčiant konfidencialius dokumentus?

Konfidencialių dokumentų vertimas – tai ne tik kalbos mokėjimas. Tai atsakomybė, kuriai reikalingos specialios žinios, procesai ir pasitikėjimas. Nuo gynybos pramonės iki nacionalinio saugumo...
---