Ketvirtadienis, 24 balandžio, 2025

Naujausi

Skanūs ir kvapnūs kefyro tešlos sausainiai su medumi ir cinamonu

Jums reikės:

  • 400 g miltų
  • 80 ml 0,1% kefyro
  • 60 ml medaus
  • 60 g sviesto
  • 1 kiaušinio
  • 2 arb. š. cinamono
  • 2 arb. š. kepimo miltelių
  • 1/4 arb. š. kepimo sodos
  • 1/4 arb. š. druskos
  • Cukraus pudros

Patikrink produktų akcijas - akcijuleidinys.lt! Peržiųrėti

Kaip gaminti?
  1. Į miltus suberkite cinamoną, kepimo miltelius, sodą ir druską, išmaišykite. Įdėkite šalto sviesto, rankomis sutrinkite mišinį į smulkius trupinius.
  2. Įpilkite skysto medaus ir kefyro, minkykite tešlą.
  3. Paruoštą tešlą minkykite rankomis, perlenkite per pusę ir vėl išminkykite. Kartokite 4 kartus.
  4. Tešlą suvyniokite į maistinę plėvelę ir pusvalandį palaikykite šaldytuve.
  5. Tešlą iškočiokite  0,5 cm sluoksniu.
  6. Iš tešlos stikline ar puodeliu išpjaukite apskritimus. Sausainius aptepkite plaktu kiaušiniu ir sudėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos.
  7. Kepkite 190°C temperatūroje 15-20 minučių, kol paruduos.

Paruoštus sausainius pabarstykite cukraus pudra. Skanaus!

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Kiek Lietuvoje greitėja internetas bėgant metams

Remiantis turimais duomenimis ir bendromis tendencijomis galima teigti: Bendras greitis nuolat auga: Dėl technologijų vystymosi (ypač šviesolaidinio interneto plėtros ir 5G tinklų diegimo), konkurencijos tarp...

Kokios grožio priemonės labiausiai tinka apgyvendinimo įstaigoms?

Viešbučiai siekia užtikrinti aukščiausio lygio komfortą savo svečiams, o kokybiškos grožio priemonės yra svarbi šio patogumo dalis. Gerai parinkta kosmetika leidžia svečiams jaustis lyg...
---