Ketvirtadienis, 22 gegužės, 2025

Naujausi

Kelios gudrybės, kurios maisto ruošimą pavers greitesniu ir paprastesniu

Jei nenorite sugaišti daug laiko ruošdami pusryčius, pietus ar vakarienę, pasinaudokite keliomis paprastomis gudrybėmis, kurios maisto gaminimą pavers dar paprastesniu.

Pavyzdžiui, turbūt ne kartą pagalvojote, kaip nulupti avokadą nepažeidžiant šio vaisiaus minkštimo? Viskas yra labai paprasta: paimkite aštrų peilį ir perpjaukite avokadą į dvi dalis. Peilio smaigalį įsmeikite į avokado kauliuką ir patraukite link savęs – jis nesunkiai atsiskirs nuo minkštimo. Avokado žievelę galėsite nuimti arbatiniu šaukšteliu.

Jei ruošiant patiekalą reikia šviežiai spaustų citrinos sulčių, citriną 10 sekundžių įdėkite į mikrobangų krosnelę ir pasirinkite 600 vatų galią, o tuomet panardinkite citriną į šaltą vandenį. Kai spausite citriną, tikrai pastebėsite, kad ji išskiria kur kas daugiau sulčių.

Jei ruošite baltą mišrainę ar kitą patiekalą, kuriam reikės virtų bulvių ar morkų, prieš panardindami daržoves į puodą su vandeniu, padarykite apskritimo formos įpjovas. Kai daržoves išvirsite, jas tereikės panardinti į šaltą vandenį, ir tuomet jas galėsite nulupti tiesiog akimirksniu.

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

---