Tai – tiesiog fantastiško skonio naminių salotų receptas. Paruošti šias salotas bus tikrai labai paprasta.
Viena nedidelė gudrybė šias salotas pavers dar skanesnėmis ir suteiks joms gražią spalvą.
Jums reikės:
- 1 morkos
- 1/4 jauno kopūsto
- 1/5 raudonojo svogūno
- 3 svogūnų laiškų
Padažui:
- 1 stiklinės graikiško jogurto (be priedų)
- 1 arb. š. druskos
- 1/2 arb. š. raudonėlio
- 1/4 arb. š. maltų juodųjų pipirų
- 1 arb. š. alyvuogių aliejaus
- 1/2 arb. š. garstyčių
Patikrink produktų akcijas - akcijuleidinys.lt! Peržiųrėti
Kaip gaminti?Paruoškite visus ingredientus:
- Nuskuskite morką. Sutarkuokite stambia trintuve.
- Svogūną supjaustykite smulkiais griežinėliais.
- Lygiai taip pat supjaustykite kopūstą.
- Į puodą įpilkite karšto vandens ir 1-2 šaukštus acto.
- Įdėkite daržoves į vandenį ir palikite vandenyje 2 minutes. Taip daržovės daug geriau išlaiko spalvą ir skonį. Nusausinkite daržoves.
- Smulkiai supjaustykite svogūnų laiškus.
- Sudėkite į daržoves į dubenį ir paruoškite padažą.
Padažui:
- Į dubenį įdėkite jogurto.
- Įpilkite aliejaus, garstyčių ir išmaišykite.
- Suberkite visus prieskonius ir druską.
- Gerai išmaišykite.
- Sudėkite į daržoves ir gerai išmaišykite.
Salotos skaniausios kiek pastovėjusios šaldytuve, bet galima patiekti ir iš karto.
Skanaus!
Video pamokėlė:

Esu Jovita, viena iš Hitas.lt straipsnių autorių. Jau nuo mažens mėgstu gaminti ir džiaugiuosi, kad mama leido eksperimentuoti virtuvėje. Mėgstamiausi patiekalai, be abejonės, desertai. Taip pat mėgstu „suktis” namuose, tad skaitytojams stengiuosi pateikti ne tik įdomių receptų, bet ir naudingų patarimų namų ruošoje.