Europos Komisija suteikė Vokietijai ir Turkijai pusę metų, kad būtų išspręstas ginčas dėl doner kebabo recepto.
Turkija nori, kad patiekalas būtų ruošiamas pagal turkiškas taisykles: lavaše arba ant ryžių pagrindo su vištiena, jautiena ir aviena, kurie yra specifiniu būdu marinuojami ir pjaustomi.
Ankara mano, kad doner kebabai turi būti gaminami tik pagal klasikinį receptą ir negalima naudoti ingredientų, nukrypstančių nuo kanono. Priešingu atveju šiam patiekalui reikalaujama naudoti kitą pavadinimą.
Vokietija nesutiko. Vokiškoje versijoje patiekalas paduodamas pitoje su kopūstais ar salotomis ir padažais.
Europoje, ypač Vokietijoje, doner kebabai tapo itin populiarūs dėl atvykėlių iš Turkijos.

Esu Jovita, viena iš laikas.lt straipsnių autorių. Jau nuo mažens mėgstu gaminti ir džiaugiuosi, kad mama leido eksperimentuoti virtuvėje. Mėgstamiausi patiekalai, be abejonės, desertai. Taip pat mėgstu „suktis” namuose, tad skaitytojams stengiuosi pateikti ne tik įdomių receptų, bet ir naudingų patarimų namų ruošoje.