Penktadienis, 18 balandžio, 2025

Naujausi

Kaip kepti moliūgų blynus: rudeninio patiekalo receptas

Rudeninis įprastų bulvinių blynų variantas, paįvairinantis meniu. Receptas nėra sudėtingesnis nei klasikinis bulvinių blynų gaminimo būdas.

Ingredientai

  • moliūgas – 0,4 kg,
  • miltai (kvietiniai) – 4 šaukštai,
  • svogūnas – 1 vnt.,
  • kiaušinis – 1 vnt.,
  • česnakai – 2 skiltelės,
  • druska ir pipirai – pagal skonį.

Gaminimo eiga

1. Moliūgą nuvalome ir sutarkuojame stambia tarka.

2. Tada nulupkite svogūną ir česnaką. Daržovės susmulkinamos elektriniu smulkintuvu.

3. Giliame dubenyje sumaišykite: tarkuotą moliūgą, svogūnų-česnakų mišinį, miltus, kiaušinį, druską ir pipirus.

4. Papildomai galite naudoti petražoles arba baziliką. Žalumynai susmulkinami ir dedami į tešlą.

5. Sumaišę ingredientus, įkaitinkite keptuvę ir įpilkite šiek tiek augalinio aliejaus. Po to paskleiskite tešlą. Iš kiekvienos pusės blynai kepami 3–4 minutes.

6. Iškepusius moliūgų blynus išdėliojame ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų aliejus.

Skanaus!

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Kaip papuošti Velykų pyragą be glajaus: madingiausios 2025 metų idėjos

Velykų pyragas jau seniai nebėra tik šventinis kepinys – tai tikras prisikėlimo simbolis, kuriam skiriamas ypatingas dėmesys. Jei norite atsisakyti klasikinio glajaus arba tiesiog...

Žuvis bus sausa, jei tai darysite: pagrindinė klaida kepant skumbrę

Yra daugybė skumbrių paruošimo būdų, tačiau tarp kulinarų ir dietologų vyrauja beveik vieninga nuomonė: kepti skumbrę geriausia visą. Kodėl skumbrę reikia kepti visą? Iš pirmo žvilgsnio...
---