Jei ieškote lengvai paruošiamo, tačiau itin gardaus deserto, šis receptas – būtent jums! Trapus sausainių pagrindas, kreminis sluoksnis su „Nutella“ ir puri grietinėlės uždanga sukuria tobulą skonių derinį. Šis nekeptas tortas nereikalauja kepimo, todėl jį paruošite greitai ir be didelių pastangų. Sekite recepto žingsnius, o jei norite dar aiškesnių instrukcijų – peržiūrėkite vaizdo įrašą. Skanus ir dailiai atrodantis skanėstas tikrai pradžiugins jus ir jūsų artimuosius!
Jums prireiks:
Tešlai:
- 200 g sviestinių arba kakavinių sausainių
- 100 g graikinių riešutų (arba pagal skonį)
- 80 g sviesto
Kremui:
- žiupsnelio druskos
- 200 g Nutella
- 400 g minkštos varškės arba maskarponės
- 50 g cukraus pudros
- 200 ml saldžios grietinėlės
Papuošimui:
- riešutų ir šokolado
Patikrink produktų akcijas - akcijuleidinys.lt! Peržiųrėti
Gaminimo eiga:- Sudėkite sausainius į didelį dubenį.
- Sutrinkite juos į smulkius miltelius naudodami trintuvą.
- Taip pat susmulkinkite riešutus, suberkite juos į sausainių miltelius ir išmaišykite.
- Į mišinį įpilkite lydyto sviesto ir išmaišykite.
- Supilkite masę į 18 cm skersmens torto formą.
- Masę suspauskite stiklinės dugnu: žiūrėti vaizdo įrašą.
- Į kitą dubenį suberkite pusę kiekio varškės arba maskarponės, įdėkite Nutella ir išplakite.
- Kremą supilkite ant sausainių masės.
- Antrame dubenyje išplakite plakamą grietinėlę su cukraus pudra.
- Tada supilkite likusią varškės arba maskarponės dalį.
- Šį kremą paskleiskite ant Nutellos kremo.
- Viršų pabarstykite smulkintais riešutais.
- Ir galiausiai papuoškite tirpintu šokoladu.
- Paruoštą desertą kelioms valandoms padėkite į šaldytuvą.
- Tada galite pjaustyti ir patiekti.
Skanaus!
Recepto vaizdo įrašas:
Šaltinis: Youtube

Esu Jovita, viena iš laikas.lt straipsnių autorių. Jau nuo mažens mėgstu gaminti ir džiaugiuosi, kad mama leido eksperimentuoti virtuvėje. Mėgstamiausi patiekalai, be abejonės, desertai. Taip pat mėgstu „suktis” namuose, tad skaitytojams stengiuosi pateikti ne tik įdomių receptų, bet ir naudingų patarimų namų ruošoje.