Ar dažnai jaučiate, kad norėtumėte pasilepinti naminiu desertu, tačiau mintis apie laiką ir pastangas, kurių prireiks, jus atbaido? Laimei, yra paprastų receptų, kuriuose suderinta viskas, ko trokštate: skonis, lengvas paruošimas ir minimalios išlaidos. Kartais geriausi desertai yra būtent tie, kurie reikalauja tik kelių ingredientų ir beveik jokio vargo!
Šiandien pristatome itin paprastą ir greitai paruošiamą desertą tai – bananų pyragas keptuvėje. Šis receptas puikiai tiks tiems, kurie nori save ar artimuosius pradžiuginti ką tik pagamintu, šiltu ir kvapniu skanėstu. Net jeigu nesate įgudę kepėjas, šis receptas yra toks paprastas, kad jis taps geru startu į jūsų konditerinius nuotykius. Dar daugiau – pyragą gaminti galite ne tik keptuvėje, bet ir orkaitėje, o įdarui pasirinkti mėgstamus vaisius ar uogas.
Leiskitės į eksperimentus virtuvėje ir nustebinkite save išskirtinai jaukiu ir naminiu desertu. Bananų pyragas keptuvėje ne tik taps jūsų mėgstamiausiu, bet ir išgelbės, kai netikėtai užsuks svečiai ar norėsite greitai pasigaminti ką nors ypatingo!
BANANO PYRAGAS KEPTUVĖJE
Šis pyragas yra iš paprastų ir kvapnių desertų serijos, kurių nereikia ilgai ir kruopščiai ruošti. Pora galimų ingredientų, gili nelipni keptuvė padarys beveik viską už jus. Jei jums atrodo, kad kepti pyragus sunku, būtinai išbandykite pyrago receptą keptuvėje.
Jums reikės:
- 150 g miltų
- 150 ml pieno
- 1 kiaušinis
- 2 bananai
- 80 g cukraus
- 6 šaukštai aliejaus
- 1 šaukštelis kepimo miltelių
- 1 šaukštelis vanilinio cukraus
- 1 žiupsnelis druskos
Gaminimas:
Giliame dubenyje iki vientisos masės išplakite kiaušinį, cukrų ir žiupsnelį druskos.
Įpilkite vanilinio cukraus arba vanilės esencijos. Ir vėl viską gerai išmaišykite.
Į kiaušinių mišinį supilkite pieną ir aliejų arba išlydytą sviestą. Pieną galima pakeisti kefyru, tai padarys pyragą dar nuostabesnį.
Išsijokite miltus ir suberkite į juos kepimo miltelius. Vietoj kepimo miltelių galite naudoti sodą, užgesintą citrinos rūgštimi. Sumaišykite sausus ir skystus ingredientus.
22–24 cm skersmens gilios keptuvės dugną sutepkite sviestu. Pabarstykite paviršių 3 šaukšteliais cukraus.
Bananus nulupkite ir supjaustykite mažais 3-4 cm storio gabalėliais.
Į keptuvę sudėkite banano griežinėlius ir ant jų užpilkite tešlą ir uždenkite keptuvę dangčiu.
Kepkite pyragą ant silpnos ugnies 40–50 minučių.
Šis bananų pyragas yra lengvas ir aromatingas, jį taip pat galima kepti orkaitėje su bet kokiu įdaru. Jei jums nepatinka bananai, kaip įdarą naudokite obuolius, abrikosus, kriaušes, slyvas. Orkaitėje pyragas kepamas 35–45 minutes 180 laipsnių temperatūroje.
Šaltinis ir nuotraukos plnyhrniec.dobrenoviny.sk

Esu Jovita, viena iš laikas.lt straipsnių autorių. Jau nuo mažens mėgstu gaminti ir džiaugiuosi, kad mama leido eksperimentuoti virtuvėje. Mėgstamiausi patiekalai, be abejonės, desertai. Taip pat mėgstu „suktis” namuose, tad skaitytojams stengiuosi pateikti ne tik įdomių receptų, bet ir naudingų patarimų namų ruošoje.