Antradienis, 18 vasario, 2025

Naujausi

Sužinokite, kaip pasidaryti nekenksmingą naminį majonezą. Greitas receptas

Majonezas yra labai dažnas padažas, kuris paprastai yra pagamintas iš kiaušinio trynio, alyvuogių aliejaus, pridėjus nedidelį kiekį garstyčių ir citrinos sulčių. Su jumis norime pasidalinti receptu, kaip pasigaminti majonezą be aliejaus. Šis receptas daug sveikesnis ir skanesnis.

INGREDIENTAI

  • Kiaušinių tryniai 1 vnt.
  • Aliejus 200 ml švelnaus skonio, pvz., rapsų ar saulėgrąžų
  • Druska 1 žiupsnelis
  • Garstyčių milteliai 0,5 arbat. š.
  • Cukrus 1 arbat. š. gali prireikti ir 2-ų
  • Citrinos sultys 2 arbat. š.
  • Actas 0,5 valg. š. baltojo vyno ar obuolių

KAIP GAMINTI

  • Yra keletas sėkmingo majonezo taisyklių, į kurias verta atsižvelgti, norint, kad viskas pavyktų tobulai. Pirmiausia, visi produktai turi būti kambario temperatūros. Patyrę virtuvės meistrai sako, kad šalti kiaušiniai dažniausiai yra pagrindinė nesutirštėjančio padažo priežastis.
  • Be to, majonezui gaminti reikia rinktis tik kokybišką rapsų ar saulėgrąžų aliejų. Alyvuogių aliejus, ypač intensyvesnio skonio, šiuo atveju tinka ne taip, nes padažui suteikia kartumo. Majonezą labai lengva persūdyti, tad druską patariama berti atsargiai, vis paragaujant. Ir tik aukštos kokybės.
  • Išsisukę šviežio majonezo galite paeksperimentuoti su skirtingais skoniais: įberti šviežių petražolių, krapų ar svogūnų laiškų, ar įspausti skiltelę česnako.

1. Į nemažą stiklinį dubenį įmuškite kiaušinio trynį, įberkite druskos, cukraus ir garstyčių miltelių.

2. Išspauskite citrinos sultis ir sumaišykite jas su actu.

3. Pusę rūgščiojo mišinio supilkite į indą su kiaušinio tryniu ir minutėlę viską intensyviai sukite rankiniu plakikliu, kol pasidarys vientisa masė.

4. Plona srovele pradėkite pilti aliejų ir nuolat sukite plakinį. Kai emulsijos apimtis padidės, aliejų galite įpilti vis daugiau ir daugiau.

5. Baigdami sukti supilkite likusį citrinos sulčių ir acto mišinį ir viską gerai išmaišykite.

6. Paragaukite, ar netrūksta prieskonių. Jei norite švelnesnio skonio, galite įberti dar šiek tiek druskos. Sudėkite majonezą į sandarų indelį ir laikykite jį šaldytuve apie savaitę.

Šaltinis

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Antradienio horoskopas (vasario 18 d.): Sužinokite, kurie Zodiako ženklai atrakins naujas galimybes!

Jaučiate kosminę energiją ore? Šiandien gali būti lemiamas pokytis! 🌠 Sužinokite, kaip žvaigždės jums išsirikiuoja ir ką turite žinoti, kad maksimaliai išnaudotumėte tai. ♒...

Kaip teisingai plauti rankas: dažniausios klaidos ir jų pasekmės

Rankų plovimas yra viena paprasčiausių ir efektyviausių priemonių apsisaugoti nuo bakterijų bei virusų. Tačiau daugelis žmonių daro klaidas, kurios sumažina šio proceso veiksmingumą. Ekspertai...
---