Ketvirtadienis, 1 gegužės, 2025

Naujausi

Troškinta jautiena: geriausias receptas, kokį teko gauti iš močiutės

Troškinta jautiena, tai klasikinis ir visiems žinomas patiekalas. Vargu ar atsiras tokių, kurie nemėgsta šio patiekalo. Ar žinote, kaip skaniai jį paruošti?

Štai kaip tai daro mano močiutė:

Jums reikės:

  • 500 g jautienos;
  • 1-2 svogūnų;
  • 200 g pievagrybių;
  • 1 valgomasis šaukštas garstyčių;
  • 2 šaukštai grietinės;
  • 1 valgomasis šaukštas miltų;
  • 200 g vandens;
  • 1 valgomasis šaukštas augalinio aliejaus;
  • druska ir prieskoniai pagal skonį.

Gaminimas:

Jautieną supjaustykite mažais kubeliais. Svogūną supjaustykite pusžiedžiais. Supjaustykite pievagrybius į plonas riekeles. Kepkite svogūną iki auksinės spalvos, tada suberkite grybus ir pakepkite, kol skystis išgaruos.

Jautieną sudėkite į atskirą įkaitintą keptuvę. Kai tik mėsa pradeda ruduoti, suberkite miltus ir greitai išmaišykite.  Į svogūnus ir grybus įpilkite vandens, grietinės, garstyčių ir prieskonių. Mėsą iš keptuvės perkelkite į padažą ir troškinkite, kol suminkštės.

Troškinta jautiena paruošta, patiekite ją su makaronais.

jautiena

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Gyventojų dėmesiui: gegužę padaugės karinės technikos ir orlaivių judėjimo

Lietuvos kariuomenė informuoja, kad visą gegužės mėnesį šalies teritorijoje vyks intensyvios Lietuvos ir NATO sąjungininkų karinės pratybos. Jose dalyvaus apie 8 tūkstančius karių, virš...

Ketvirtadienio Įkvepiantis Horoskopas (Gegužės 1 d.): Nauja Meilės Aušra Laukia Dviejų Zodiako Ženklų!

Jaučiate kosminę energiją ore? Šiandien gali būti lemiamas pokytis! 🌠 Sužinokite, kaip žvaigždės jums išsirikiuoja ir ką turite žinoti, kad maksimaliai išnaudotumėte tai. ♒...
---