Sekmadienis, 13 liepos, 2025

Naujausi

Ūkininkas pasidalino paslaptimi, kaip braškes kuo ilgiau išlaikyti šviežias

Prasidėjo braškių sezonas. Ir sunku rasti ką nors, kas nemėgsta šių saldžių ir skanių uogų!

Braškėse gausu antioksidantų, vitamino C, folio rūgšties, kalio, mangano, skaidulų ir magnio.

Jos gali pagerinti regėjimą, smegenų funkciją, sumažinti kraujospūdį, sumažinti artrito sukeliamą skausmą, podagra. Braškės taip pat stiprina imuninę sistemą.

Tačiau, kaip ir daugelis uogų, jos labai greitai sugenda. Štai, ką jums reikia padaryti, kad ilgiau išgautumėte skonį.

Paimkite:

Balto acto
vanduo

Koštuvas

Sumaišykite acto ir vandens santykį 1: 5. Palaikykite uogas tirpale keletą pminučių. Tada supilkite į koštuvą ir palikite nudžiūti.

Actas apsaugos uogas nuo pelėsių sporų ir bakterijų. Tai leis uogoms ilgiau išlikti šviežiomis.

Taip pat visada įtieskite keletą popierinių rankšluosčių indo, kuriame laikysite uogas, dugne.

Štai dar keletas patarimų, kaip braškes ilgiau išlaikyti šviežias:

laikykite braškes su koteliais, kol valgysite

būtinai pašalinkite visas sugedusias uogas

Laikykite braškes sausoje hermetiškoje talpykloje

Šaltinis

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Kaip atvėsinti kambarį be kondicionieriaus: paprasti ir veiksmingi būdai

Vasaros karščiai gali paversti mūsų namus tikra pirtimi, ypač jei neturime oro kondicionieriaus. Tačiau žinodami keletą išmanių triukų, galite žymiai sumažinti kambario temperatūrą. Žurnalas...

Liepos 13-osios Mėnulio diena: mėnulis perspėja dėl konfliktų

Liepos 13-oji – tai viena sudėtingiausių Mėnulio kalendoriaus dienų, kai kyla įtampa, emocijos tampa nevaldomos, o net menkiausias žodis gali įžiebti rimtą konfliktą. Kad...

---